Jurnalul.ro Ştiri Externe Pericol nuclear! Alimentarea cu energie a centralei Zaporojie, întreruptă de bombardamente

Pericol nuclear! Alimentarea cu energie a centralei Zaporojie, întreruptă de bombardamente

de Redacția Jurnalul    |   

Bombardamentele au întrerupt joi dimineața alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare ucrainene Zaporojie, a anunțat compania energetică Energoatom.

„Astăzi, ultima linie de comunicare dintre centrala nucleară Zaporojie ocupată și sistemul energetic ucrainean a fost întreruptă. Combustibilul pentru funcționare rămâne pentru 10 zile”, a precizat compania într-un comunicat, potrivit The Guardian.

„Ca urmare a bombardamentelor, ultima linie care alimenta centrala Zaporojie a fost avariată. Acum centrala funcționează cu generatoare diesel. Rușii pun lumea în pragul unei catastrofe nucleare. Și asta la o zi după negocierile cu ONU privind demilitarizarea centralei Zaporojie", a declarat ministrul ucrainean al Energiei, Herman Galușcenko.

În luna august a anului trecut, incendiile provocate de bombardamente au întrerupt alimentarea cu energie electrică la centrala nucleară Zaporojie, deconectând-o temporar de la rețeaua națională ucraineană pentru prima dată în aproape 40 de ani de funcționare.

Atunci, a fost nevoie de două săptămâni pentru ca alimentarea cu energie electrică să fie restabilită.

Conform The Guardian, joi dimineața au fost înregistrate bombardamente asupra unor instalații energetice în regiunile Kiev, Mykolaiv, Harkov, Zaporojie, Odesa, Dnipropetrovsk și Zhytomyr.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Zaporojie centrala energetica
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri