Jurnalul.ro Ştiri Observator „Vino și botează-ți sturionul! ”. Peste o mie de pui de sturion, eliberați în Dunăre

„Vino și botează-ți sturionul! ”. Peste o mie de pui de sturion, eliberați în Dunăre

de Redacția Jurnalul    |   

Un institut de cercetare din Galați, în colaborare cu World Wild Life Fund – WWF România, va elibera în Dunăre peste o mie de pui de sturion. Acțiunea se va desfășura vineri, la Isaccea în cadrul evenimentului „Vino și botează-ți sturionul!”.

Evenimentul „Vino și botează-ți sturionul!” va marca Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării, anunță reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), pe Facebook.

„Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării vă invită la un nou eveniment de populare cu sturioni a Fluviului Dunărea, ce vine în întâmpinarea aniversării celor 34 de ani de la înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD)”, a transmis ARBDD.

Operațiunea se va desfășura vineri, în localitatea tulceană Isaccea.

„Acțiunea de populare cu pui de sturioni va avea loc în data de 30 august 2024, începând cu ora 09.30, la km 100 al fluviului Dunărea, în dreptul localității Isaccea, fiind inițiată de către Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică Pescuit și Acvacultură Galați, entitate ce efectuează studii și cercetări pentru gestionarea resurselor acvatice în zona fluviului Dunărea, în colaborare cu World Wild Life Fund – WWF România și va avea ca obiectiv eliberarea a 370 pui de nisetru și 940 pui de păstrugă”, a adăugat ARBDD.

Evenimentul de populare va aduce o contribuție importantă la creșterea gradului de protecție și conservare a sturionilor, specie fanion a fluviului Dunărea, aflată pe cale de dispariție, a precizat ARBDD.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: sturioni dunăre galaţi oui arbdd
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri