O adolescentă din Florida a murit la două săptămâni după ce s-a infectat cu coronavirus la un eveniment cu 100 de persoane, organizat de biserică, transmite foxnews.com.
Carsyn Leigh Davis avea 17 ani și locuia în Fort Myers. A decedat în data de 23 iunie, după ce a ieșit pozitiv la testul pentru COVID-19.
„Nu a purtat mască și nu a respectat distanțarea socială”, se arată în raportul medico-legal.
Raportul arată că familia fetei a tratat-o acasă, cu medicamente neaprobate, timp de aproape o săptămână, înainte de a o duce la spital. Adolescenta a avut mai multe probleme de sănătate de-a lungul anilor, inclusiv o tulburare rară a sistemului nervos, care s-a rezolvat însă la vârsta de cinci ani. În plus suferea de obezitate și de o boală autoimună.
Mama ei, Carole Brunton Davis, a scris pe Facebook că fiica ei a supraviețuit cancerului. Tatăl ei este asistent medical. Cei doi i-au dat inițial azitromicină, un antibiotic studiat ca potențial tratament pentru virusul SARS-CoV-2.
Pe 13 iunie, la câteva zile după evenimentul organizat de biserică, fata a început să acuze dureri de cap, o presiune a sinusurilor și tuse ușoară, iar familia sa a presupus că are o infecție la sinusuri.
Apoi, în data de 19 iunie, mama sa a văzut că avea pielea gri în timp ce dormea și i-a dat o doză nespecificată de hidroxiclorochină, un antiviral împotriva malariei folosit frecvent pentru tratarea coronavirusului.
Adolescenta a fost plimbată între mai multe spitale. În cele din urmă s-a confirmat infecția cu COVID-19. Părinții au ales ca fata să primească tratament cu plasmă, refuzând însă intubarea. Tratamentul nu a funcționat, iar copila a fost în cele din urmă intubată dar a decedat.
Inclusiv președintele Trump a recomandat folosirea hidorxiclorochinei, în dorința de a pune capăt mai repede pandemiei, dar Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a avertizat ca acesta să nu fie folosit în afara spitalelor, din cauza posibilelor efecte adverse. La începutul acestei luni, FDA a blocat autorizația de utilizare de urgență a hidroxiclorochinei, ca tratament pentru COVID-19 în spitale, pe motiv că nu există suficiente date care să indice efectele pozitive asupra coronavirusului, iar riscurile au depășit potențialele beneficii.