Feniculul este o plantă înaltă cu tulpini goale și flori galbene. Provne din regiunea mediteraneană, crește în toată lumea și este folosită de secole ca plantă medicinală. Semințele de fenicul pot fi uscate și folosite pentru ceai. Acesta are un gust ușor asemănător cu lemnul dulce și ușor amar la final, și un miros relaxant. Ceaiul de fenicul poate fi achiziționat din aproape orice supermarket sau magazin de produse naturiste.
Beneficii pentru sănătate
Infecții
Ceaiul de fenicul este un agent antimicrobian și antiviral. Feniculul te ajută să lupți împotriva patogenilor care atacă sistemul imunitar.
Somn
Lapte matern
Feniculul este folosit de secole ca galactogen - o substanță care crește calitatea și cantitatea de lapte matern la mamele care alăptează.
Digestie
Dacă ai stomacul deranjat, flatulență sau diaree, s-ar putea să vrei să îți faci un ceai de fenicul. Apa caldă a ceaiului poate calma crampele intestinale, iar feniculul în sine poate ajuta la reglarea problemelor digestive.
Antioxidanți
Ceaiul de fenicul conține antioxidanți de care organismul are nevoie pentru a lupta împotriva agenților nocivi din mediul înconjurător. Atunci când bei ceai de fenicul, antioxidanții se vor atașa de moleculele din sânge care luptă împotriva deteriorării oxidative. Acest lucru reduce încărcătura asupra rinichilor și ficatului, ajută la producția de celule noi și chiar reduce semnele îmbătrânirii.
Respirație
Ceaiul de fenicul este una dintre modalitățile originale de a scăpa de respirația urât mirositoare. Acest lucru se datorează proprietăților sale antibacteriene. Consumul unei căni de ceai de fenicul înainte de culcare sau când te trezești ar trebui să îți împrospăteze respirația.
Constipație
Ceaiul de fenicul relaxează mușchii digestivi, ceea ce ar putea fi exact ceea ce ai nevoie dacă ai probleme cu mișcările intestinale. Consumul de ceai de fenicul te va ajuta să îți cureți organismul și să elimini toxinele din organism, potrivit Healthline.com., citat de dcnews.ro.