Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Plantele cu efect anti-inflamator si nu numai!

Plantele cu efect anti-inflamator si nu numai!

Sunatoarea este bogată in substante rășinoase, uleiuri tari și esențiale, vitaminele PP și C, acid nicotinic, vitamina B4, caroten și glicozide. În popor este cunoscuta drept leac impotriva a 99 de boli. Este un antidepresiv.

Ajută femeile sa faca fata perioadelor de menopauza, este bun in cazul artritei și reumatismului și, de asemenea, vindecă enterita și colita. Are si efect diuretic.

Nu este recomandata persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala.

Salvia, sau  planta care aduce nemurirea, este considerata un remediu universal pentru toate bolile. Frunzele sale contin uleiuri esentiale, fitoncide, alcaloizi si flavonoide, acestea din urma fiind o clasă de metaboliţi secundari ai plantelor, cunoscuţi pentru proprietăţile lor antioxidante.

Este un antiseptic. Ajută in cazuri de infertilitate, diaree, gastrită, colită și hepatită. Se folosește pentru gargara și clătirea gâtului in caz de amigdalită și inflamație a gingiilor.

Ceaiul din salvie  imbunatateste memoria, intareste sistemul nervos si imunitar, normalizeaza activitatea tractului gastro-intestinal.

Contraindicații: sarcină și lactație.

Floarea de tei conține un set bogat de agenți activi, inclusiv acid ascorbic, un antioxidant puternic extrem de valoros in consolidarea sistemul imunitar.

O gamă largă de acțiune a acestei plante medicinale se referă la bolile infecțioase, precum cistita, migrene, nevralgii, hipertensiune, crize vasculare, pielite si gastro - spasme intestinale.

In popor, ceaiul din flori de tei este folosit inclusiv la comprese și clătiri (stomatite, gingivite, inflamații gingivale și a gâtului).

In unele situatii provoca o reacție alergică.

Subiecte în articol: plante medicinal sunatoare salvie tei
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri