Jurnalul.ro Ştiri Locale PMB vrea să sprijine construirea a 13 noi subunităţi de pompieri în Capitală

PMB vrea să sprijine construirea a 13 noi subunităţi de pompieri în Capitală

Primarii celor şase sectoare din Bucureşti vor identifica, în următoarele zece zile, suprafeţele de teren necesare pentru construcţia a 13 subunităţi de pompieri, iar Primăria Capitalei doreşte să aloce, în urma unei rectificări bugetare, aproximativ patru milioane de euro pentru realizarea acestor structuri, a informat PMB, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Primarul general Gabriela Firea s-a întâlnit, luni, cu secretarul de stat Raed Arafat, conducerea IGSU şi ISU Bucureşti-Ilfov, precum şi cu cei şase primari de sector din Capitală.

Raed Arafat a subliniat că, din anul 1989, nu s-a mai construit nicio subunitate de pompieri, fapt care afectează semnificativ timpii de intervenţie în caz de urgenţă. El a menţionat că în Paris există 90 de puncte de plecare pentru echipele de intervenţie, în vreme ce Bucureştiul are doar 19, ceea ce reprezintă un număr redus raportat la densitatea populaţiei şi suprafaţa teritoriului.

"Astfel, s-a stabilit că este imperios necesară construirea a 13 puncte noi pentru pompierii din Bucureşti. Potrivit ISU, în sectorul 1 există patru subunităţi şi mai este nevoie de încă trei, în sectorul 2 există trei subunităţi şi mai sunt necesare încă două, în sectorul 3 există patru puncte destinate pompierilor şi mai este nevoie de încă un astfel de punct. În sectorul 4 există o singură subunitate şi mai sunt necesare încă două, la fel ca şi în sectorul 5, unde sunt patru subunităţi. Sectorul 6 deţine trei astfel de puncte şi mai sunt necesare alte trei", a precizat PMB.

În cadrul întâlnirii s-a stabilit ca, în maxim zece zile, primarii de sector să identifice suprafeţele de teren necesare pentru construcţia celor 13 subunităţi, în suprafaţă de maxim 150 - 200 mp, urmând ca Primăria Capitalei să supună aprobării CGMB un proiect de hotărâre prin care aceste terenuri să poată fi exploatate de ISU Bucureşti.

"Primarul general a dat asigurări că, la rectificarea bugetară, vor fi cuprinse sumele necesare (aproximativ 4 milioane de euro) pentru construirea acestor subunităţi, având în vedere că, în conformitate cu legislaţia de specialitate, administraţiile locale sunt obligate să sprijine forţele de intervenţie din cadrul comunităţilor", a menţionat sursa citată.

O altă problemă semnalată de reprezentanţii ISU s-a referit la accesul îngreunat al echipelor de intervenţie în unele cartiere noi, unde străzile sunt foarte înguste sau blocate de maşini parcate neregulamentar, în acest sens primarii de sector subliniind că este necesară o iniţiativă legislativă care să permită ridicarea maşinilor ce blochează accesul maşinilor ISU.

"Ne-am întâlnit pentru a analiza probleme comune, care se referă la o colaborare eficientă între autorităţile locale şi instituţiile responsabile în gestionarea situaţiilor de urgenţă, având ca element central siguranţa cetăţeanului. Unul dintre cele mai importante aspecte vizează optimizarea timpilor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi mă refer în primul rând la cutremur, incendii şi alte tipuri de incidente", a precizat Gabriela Firea.

Sursa: AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri