Jurnalul.ro Ştiri Observator Pompierii au intervenit miercuri la 139 de arderi necontrolate de miriști, vegetație și deșeuri

Pompierii au intervenit miercuri la 139 de arderi necontrolate de miriști, vegetație și deșeuri

de Redacția Jurnalul    |   

Dintre cele 203 incendii înregistrate miercuri la nivel național, 139 au fost arderi necontrolate de miriști, vegetație uscată și deșeuri menajere, fiind afectată o suprafață de aproximativ 370 ha de teren.

„Regiunea București – Ilfov și județele Cluj, Mureș și Timiș sunt situate în topul zonelor cu cele mai multe misiuni derulate, în ultimele 24 de ore. În această perioadă, o pondere de aproximativ 75% o reprezintă intervențiile desfășurate de către echipajele SMURD, care au asistat medical peste 1.300 de persoane aflate în dificultate. De asemenea, în cursul zilei de ieri, dintre cele 203 incendii înregistrate la nivel național, 139 au fost arderi necontrolate de miriști, vegetație uscată și deșeuri menajere, fiind afectată o suprafață de aproximativ 370 ha de teren”, transmite IGSU.

Totodată, în acest interval de timp, salvatorii au gestionat și alte 232 de cazuri destinate protecției comunităților, printre care se numără deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare și diverse situații ce puteau pune în pericol viețile si bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor.

„În ceea ce privește avertizarea populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 11 mesaje RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție. Aceste mesaje au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în localități din județele Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Hunedoara, Neamț și Prahova”, arwată IGSU.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: pompieri interventii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri