Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pregătiri pentru MASA DE PAȘTI. Pasca cu brânză sărată

Pregătiri pentru MASA DE PAȘTI. Pasca cu brânză sărată

Pentru pasca cu brânză sărată avem nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluat:


Un kg făină de grâu,

6 gălbenușuri (pentru aluat),

două gălbenușuri (pentru uns),

300 g zahăr tos,

250 ml lapte,

200 g unt,

50 g drojdie de bere,

coaja rasă de la o lămâie,

o esență mică de lămâie,

o jumătate de linguriță de sare.

Pentru umplutură

200 g smântână grasă,

500 g brânză sărată de vaci,

3 gălbenușuri,

200 g zahăr tos,

coaja rasă de la o lămâie,

100 g stafide.

Se pregătește un aluat simplu de cozonac, având grijă ca uleiul să se adauge treptat, către sfârșit. Se frământă cel puțin o oră, pentru ca să iasă coca mai moale. Se lasă cel puțin două ceasuri la crescut, acoperit cu un șervet, la loc cald.

Pentru umplutură, mai întâi se dă brânza pe răzătoarea fină, apoi se amestecă bine cu smântâna. Gălbenușurile se freacă mai întâi cu zahărul, apoi se amestecă și ele în pasta de smântână cu brânză, adăugându-se coaja de lămâie și stafidele.

După ce aluatul a crescut, se face din el o foaie mai groscioară (păstrându-se deoparte jumătate din cocă). Se pune foaia pe fundul tăvii (rotunde) unse cu ulei. Din restul de aluat se mai face o foaie lungă și lată de 12-15 cm, care se pune pe pereții tăvii, lipind bine aluatul de foaia cealaltă, ca să nu curgă umplutura. Se toarnă umplutura, dar să fie mai jos decât marginea aluatului, care se răsfrânge peste brânză. Dacă a mai rămas aluat, se mai fac și două suluri mai mici, care se așază în cruce peste umplutură. Se bat cele două gălbenușuri și se unge cu ele toată fața păștii (și umplutura, și coca) după care se bagă tava în cuptorul preîncălzit, lăsând să se coacă la foc potrivit timp de o oră.

Subiecte în articol: pasca cu branza sarata pasca
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri