Jurnalul.ro Sport Premiera de pe Anfield Road şi premoniţia lui Mohamed Salah

Premiera de pe Anfield Road şi premoniţia lui Mohamed Salah

de Theodora Şutiu    |   

Georginio Wijnaldum şi Divock Origi, eroii lui Liverpool din meciul incredibil pe care echipa de pe Anfield Road l-a câştigat împotriva Barcelonei cu 4-0, în semifinalele Ligii Campionilor, au înregistrat o premieră absolută în istoria formaţiei engleze, reuşind fiecare să înscrie câte două goluri. Acest lucru nici nu ar fi fost posibil dacă Salah ar fi fost disponibil, iar Robertson nu s-ar fi accidentat.

Deşi la prima vedere Liverpool părea să aibă o misiune imposibilă în faţa Barcelonei, după ce în tur catalanii se impuseseră cu 3-0, Jurgen Klopp a fost extrem de inspirat în alegerile pe care le-a făcut. Atacantul belgian Origi, cel care deschis şi scorul, a fost titular, iar olandezul Wijnaldum l-a înlocuit pe Robertson la pauză, după ce acesta din urmă s-a accidentat.

Tensiuni înainte de meci

Mai mult, Wijnaldum a intrat pe teren foarte determinat de tenisiunile dintre el şi Klopp: „Eram supărat pe antrenor că m-a ţinut pe bancă. Şi când am intrat, trebuia să fac ceva. Am crezut, am ştiut că e posibil, şi am făcut-o”, a recunoscut mijlocaşul, care are zece goluri în Premier în trei sezoane.

Tricoul norocos 

Talismanul celor de la Liverpool, Mohamed Salah, a suferit o accidentare groaznică la cap în meciul Newcastle, din etapa cu numărul 37, penultima din Premier League. Chiar şi aşa, internaţionalul egiptean le-a purtat noroc colegilor săi. Atacantul a apărut pe teren având un tricou cu mesajul „nu te da niciodată bătut”.

457 de minute

fără gol primit pe Anfield a reuşit Liverpool în Ligă. Are 5 „clean sheets” consecutive, prima oară din octombrie 1984.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri