Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu omologul său din Republica Moldova

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu omologul său din Republica Moldova

 

Viorica Dăncilă s-a întâlnit azi la Iaşi cu omologul său din Republica Moldova,  Pavel

Filip, ocazie cu care au discutat despre  despre o serie de probelme de interes comun pentru cele două ţări.  Întrevederea a avut loc în contextul participării celor doi oficiali la evenimentele prilejuite de vizita Sanctităţii Sale Papei Francisc în România.  

 

Potrivit Direcţiei Comunicare şi protocol a Executivului de la Chişinău, premierii Pavel Filip şi Viorica Dăncilă au discutat aspecte privind relaţiile moldo-române şi proiectele comune în derulare. Printre cele mai importante au fost evidenţiate: continuarea programelor de reabilitare a şcolilor şi grădiniţelor, dezvoltarea infrastructurii rutiere, interconectarea energetică, construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău şi a liniei de cale ferată cu ecartament european Ungheni-Chişinău şi stabilirea condiţiilor de furnizare a serviciilor de roaming. De asemenea, şeful guvernului de la Chişinău s-a referit şi la necesitatea impulsionării implementării proiectului de curăţare a albiei râului Bâc, pentru care Guvernul României a oferit 10 milioane de euro.

 

Pavel Filip şi Viorica Dăncilă au accentuat importanţa continuării dialogului politic dinamic şi a colaborării pragmatice pentru avansarea Republicii Moldova pe calea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, în beneficiul cetăţenilor săi.

Subiecte în articol: investiţie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri