Jurnalul.ro Cultură Teatru „Premiile Constantin Chiriac” au ajuns la ediția a X-a! „Bătălia mea este ca fiecare câștigător să urmeze liceul și să ajungă la o facultate”

„Premiile Constantin Chiriac” au ajuns la ediția a X-a! „Bătălia mea este ca fiecare câștigător să urmeze liceul și să ajungă la o facultate”

de Magdalena Popa Buluc    |   

Așteptată cu entuziasm și nerăbdare de elevii Școlii Gimnaziale și de întreaga comunitate din Prisăcani, cea de-a X-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” va avea loc în 19 septembrie în satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Constantin Chiriac a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i implica în destinul comunității.

„Elevii vor termina școala generală și de fiecare dată, bătălia mea a fost ca toți cei care primesc premiul să urmeze liceul și după liceu să reușească să ajungă la o facultate. De zece ani, de când am inițiat aceste premii, avem deja între laureați studenți în Marea Britanie și în Statele Unite ale Americii la universități importante. În urmă cu patru ani, am înființat Asociația „Viitorul Prisăcani”, unde toți elevii care au primit premii de-a lungul timpului sunt membri și cu care gândim proiecte spre binele comunității”, a declarat Constantin Chiriac.

Elevii din localitatea Prisăcani care au trimis eseuri pentru concurs vor primi premii substanțiale. „De la o ediție la alta posibilitățile financiare ale proiectului au crescut, grație partenerilor proiectului și nevoilor copiilor, pe care le identificăm la fața locului. Premiile sunt în bani, dar toți participanții primesc câte o tabletă, un rucsac, tricouri, dulciuri și alte daruri. Dat fiind faptul că sunt multe probleme sociale și familii monoparentale sau cu ambii părinți plecați la muncă, de fiecare dată încercăm să găsim soluții pentru a-i ajuta pe acești copii talentați”, a mai spus Constantin Chiriac.

Premiile sunt susținute de Constantin Chiriac, Gilda Lazăr, Dent Estet, MedLife, Daniela Jula, ministrul Culturii – Raluca Turcan, senatorul Lucian Romașcanu – fost ministru al Culturii, Celestin Constantin, Constantin Chirilă.

 

La ediția de anul acesta, elevii au fost provocați să răspundă la o serie de întrebări și să își spună părerea despre anumite subiecte:

  1. Veți împlini anul acesta 14 ani, veți avea carte de identitate. Realizați o evaluare a vieții și a activităților voastre: la învățătură și în competiții, în familie și în viața privată.
  2. Ce înseamnă prietenia pentru voi – în familie, în școală, în viață și societate, în raport cu oamenii de orice vârstă, cu animalele și cu natura.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri