Jurnalul.ro Ştiri Observator Președintele Iohannis și premierul Ciucă au participat la Festivalul Săptămâna Haferland

Președintele Iohannis și premierul Ciucă au participat la Festivalul Săptămâna Haferland

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au participat duminică la Festivalul Săptămâna Haferland dedicat culturii și tradițiilor săsești din Transilvania.

„Războiul dus de Rusia în Ucraina și efectele acestuia (...) ne întăresc solidaritatea și ne determină să prețuim mai mult moștenirea culturală”, a spus șeful statului, în discursul ținut la inaugurare.

Președintele a mai spus că, prin promovarea obiectivelor culturale, sunt încurajate turismul și atragerea de investiții

„Este lăudabil că festivalul acordă o importanță deosebită educației, protecției mediului și sustenabilității”, a adăugat președintele Iohanis.

Premierul Nicolae Ciucă i-a felicitat pe organizatori și a vorbit despre democrație și valori occidentale.

„Spune-mi cu cine esti prieten ca să-ți spun cine ești (...) împărtășim valori comune, nu doar interese comune (...) noi, românii, am ales acest drum când am îndepărtat de la putere regimul comunist”, a spus Nicolae Ciucă.

Festivalul cultural Săptămâna Haferland, ajuns la a X-a ediție, se desfășoară în perioada 29 – 31 iulie. Potrivit organizatorilor, ediția aniversară a celui mai mare festival dedicat culturii și tradițiilor săsești din Transilvania, are loc atât fizic cât și online, în 10 sate din Țara Ovăzului: Archita, Saschiz, Cloașterf, Roadeș, Bunești, Rupea, Homorod, Criț, Meșendorf și Viscri. Proiect cultural este finanțat de Ministerul Culturii

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri