Jurnalul.ro Ştiri Externe Presedintele SUA, Donald Trump, vrea parada militara!

Presedintele SUA, Donald Trump, vrea parada militara!

Preşedintele american, Donald Trump, doreşte sa fie organizate parade militare care sa prezinte puterea militară a Statelor Unite, a anuntat Casa Albă.

 

"Preşedintele Trump este pe deplin solidar cu militarii care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a garanta securitatea ţării noastre. El a cerut Departamentului Apărării să studieze posibilitatea desfasurarii unor ceremonii, astfel incat toti americanii sa-si poata exprima recunoştinţa", a explicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, confirmând o informaţie din Washington Post.

Potrivit presei, Donald Trump nutrea ideea unei parade militare la Washington înainte de alegerea sa, declarandu-se deosebit de impresionat de defilarea de la Paris, din 14 iulie, când a fost primit cu mare fast de preşedintele Emmanuel Macron.

Liderul de la Casa Albă a evocat atunci ideea de a organiza o paradă similară la Washington, pe 4 iulie, ziua sărbătorii naţionale americane. Dar sugestia a fost vehement criticata de detractorii săi, care au comparat atitudinea lui Trump cu cea a unui conducător de regim autocratic.

Conform Washington Post, preşedintele american s-a întâlnit la Pentagon, pe 18 ianuarie, cu generali de top pentru a discuta subiectul. "Ordinele au fost: Vreau o paradă precum cea din Franţa", a relatat publicaţia, citând un oficial militar anonim.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri