Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Capitalei, Nicușor Dan, detalii de ULTIMĂ ORĂ despre trenul metropolitan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, detalii de ULTIMĂ ORĂ despre trenul metropolitan

A fost făcut încă un pas pentru trenul metropolitan, anunță, joi, primarul Capitalei, Nicușor Dan. Un studiu de fezabilitate pentru amplasarea a zece stații, în București, va fi realizat în baza protocolului semnat cu CFR și aprobat în ședința Consiliului General.

„Vom realiza un studiu de fezabilitate pentru amplasarea a zece stații, în București, în baza protocolului semnat cu CFR și aprobat astăzi (joi - n.r.) în ședința Consiliului General”, spune primarul general Nicușor Dan.

Protocolul face referire la prima etapă din proiect, respectiv dezvoltarea serviciilor de tren urban pe semi-inelul feroviar de nord.

Potrivit lui Nicușor Dan, stațiile de oprire vor fi amplasate pe traseele Gara de Vest - Gara de Nord, Gara de Nord - Gara Obor și Gara de Vest - Gara Obor.

„Acestea vor fi peroane, nu gări propriu-zise, iar realizarea fiecărei stații de oprire va costa între 200.000 şi 500.000 de euro. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public a realizat deja un studiu de prefezabilitate referitor la întreaga reţea CFR din Ilfov, dar acest document nu include şi o serie de calcule economice”, a mai spus primarul.

 

Nicușor Dan promite că la jumătatea anului 2024, CFR va şti care este planul de investiţii pentru modernizarea liniilor.

 

Subiecte în articol: nicusor dan capitala tren metropolitan
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri