Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul George împlineşte duminică cinci ani

Prinţul George împlineşte duminică cinci ani

Prinţul George, fiul cel mare al ducelui şi ducesei de Cambridge, îşi va sărbători duminică cea de-a cincea aniversare, potrivit Press Association. 

Conform informaţiilor apărute în presă, viitorul rege şi-ar putea petrece ziua de naştere în Caraibe, unde William şi Kate se pare că i-au dus pe cei mici într-o vacanţă pe insula Mustique. 

George a avut câteva apariţii publice savurate de presă în ultimele 12 luni, de la prima sa zi de şcoală, până la momentul inedit din balconul Palatului Buckingham, cu ocazia aniversării zilei de naştere a reginei Elisabeta a II-a. 

Prinţul George Alexander Louis de Cambridge s-a născut într-un salon privat al maternităţii St. Mary's din Londra, la 22 iulie 2013. 

Şi-a făcut prima apariţie publică la doar o zi după naştere, pe scările maternităţii, în braţele mamei sale. 

Strănepotul reginei Elisabeta a II-a, George va fi cel de-al 43-lea monarh în linia succesorală începută de William Cuceritorul, dacă va domni după Prinţul de Wales, care va fi urmat de William. 

La câteva luni după aniversarea sa precedentă, George a început şcoala. A petrecut prima zi de şcoală în compania tatălui, dar fără mama sa, Kate, care suferea de greţuri matinale, însărcinată pe atunci cu cel de-al treilea copil al cuplului. 

Prinţul a terminat recent primul an de şcoală la Thomas's Battersea, din sudul Londrei şi a jucat rolul unei oiţe în piesa de Crăciun a şcolii. Este pasionat de elicoptere, zbor şi de alte obiecte din arsenalul poliţiei, precizează Press Association. 

George şi Charlotte, alături de tatăl lor, l-au vizitat în luna aprilie, la maternitate, pe frăţiorul Louis. 

George a fost, de asemenea, prezent la botezul fratelui mai mic, care a avut loc la 9 iulie la Capela Regală a Palatului St. James, precum şi în fotografiile oficiale realizate cu ocazia evenimentului.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri