Jurnalul.ro Ştiri Externe Prințul George ar putea lua parte la Încoronarea Regelui alături de nepoții Camillei

Prințul George ar putea lua parte la Încoronarea Regelui alături de nepoții Camillei

de Redacția Jurnalul    |   

Prințul și Prințesa de Wales decid dacă băiatul în vârstă de 9 ani ar trebui să aibă un rol oficial într-un eveniment mediatic atât de mare, precum Încoronarea Regelui Charles, bunicul său. Camilla are cinci nepoți adolescenți, mai mari decât prințul George, și vor avea îndatoriri oficiale.

Se așteaptă ca prințul George să primească un rol oficial la Încoronarea bunicului său.

Prințul și Prințesa de Wales „se gândesc” dacă fiul lor cel mare - în vârstă de 9 ani și al doilea în linia de succesiune la tron - ar trebui să fie inclus în ceremonia de la Westminster Abbey, din 6 mai, potrivit The Telegraph.

Cei cinci nepoți adolescenți ai reginei, care sunt mai mari decât prințul George, vor fi pentru prima dată în centrul atenției, având propriile lor îndatoriri oficiale. Nu este clar ce roluri vor îndeplini, dar simplul fapt al implicării lor sugerează o legătură puternică cu Regele Charles.

The Sunday Times a relatat că regina a dorit ca cei cinci nepoți ai ei să țină baldachinul deasupra ei în timp ce este unsă cu ulei sfânt în ceea ce este descris ca fiind partea „cea mai sacră” a ceremoniei de încoronare.

Surse de la palat au sugerat că un astfel de rol nu a fost acordat nepoților reginei. Fiul ei, Tom Parker Bowles, are doi copii în vârstă de 15 și 13 ani, iar fiica ei, Laura Lopes, are o fiică de 15 ani și gemeni de 13 ani.

O sursă regală a subliniat că ar fi „total nepotrivit” să se discute despre un potențial rol pentru nepoții reginei și nu pentru cei ai regelui.

Cu toate acestea, sursa a precizat că nepoții lui Charles sunt mult mai tineri decât nepoții săi vitregi și că nu au fost luate decizii ferme cu privire la implicarea lor.

Este de așteptat ca doar Prințul George, care ar urma să fie un viitor rege, să aibă un rol.

The Telegraph înțelege că prințul William și Catherine încă se gândesc la ce ar fi mai bine pentru fiul lor, având în vedere atenția pe care o va primi în mod inevitabil la un eveniment acoperit de mass-media din întreaga lume. Părinții săi vor dori să se asigure că presiunea unui rol formal nu va fi prea mare.

Frații săi, prințesa Charlotte, în vârstă de 7 ani, și prințul Louis, în vârstă de 4 ani, ar urma să participe la încoronare în calitate de spectatori.

Nu se crede că ceilalți doi nepoți ai regelui, care locuiesc în California cu părinții lor, ducele și ducesa de Sussex, vor călători la Londra pentru ceremonie.

Surse regale nu i-au inclus pe Archie, care va împlini 4 ani în ziua respectivă, și pe Lilibet, în vârstă de un an, în nicio discuție.

Potrivit The Sunday Times, Camilla a cerut ca nepoții ei să țină baldachinul deasupra ei. O sursă regală a declarat că „regina consort a spus că nu vrea ducese. Ea ar vrea să fie nepoții ei”.

Ziarul a spus că copiii reginei au fost ținuți departe de „lumina reflectoarelor publice” de către părinții lor, dar că regele „a fost întotdeauna atât de apropiat de nepoții săi vitregi” încât un rol la ceremonie a fost o recunoaștere adecvată a relației lor.

La ultimele două ceremonii de încoronare, tinerii moștenitori au rămas în congregație. În 1937 a participat Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 11 ani. La propria ei încoronare, în 1953, Charles, care avea 4 ani, a stat în congregație alături de bunica sa, regina mamă.

Palatul Buckingham a refuzat să comenteze aranjamentele.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: printul george incoronare rege
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri