Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza specială pentru București: Valul de căldură se va diminua, dar va continua să fie caniculă

Prognoza specială pentru București: Valul de căldură se va diminua, dar va continua să fie caniculă

de Redacția Jurnalul    |   

Meteorologii au emis, joi, prognoza specială pentru București. Valul de căldură se va diminua, dar va continua să fie caniculă.

De joi până vineri, valul de căldură, canicula și noaptea tropicală vor persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, urmând ca indicele temperatură-umezeală (ITU) să depășească pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul a 39 de grade, iar cea minimă va fi de 21...23 de grade.

Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv înnorări accentuate, intensificări ale vântului și vijelie, cu rafale în general de 50...60 km/h, averse și descărcări electrice.

De vineri până sâmbătă, valul de căldură se va diminua, dar va continua să fie caniculă, noapte tropicală, disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37...38 de grade, iar cea minimă de 20...22 de grade.

Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: canicula bucuresti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri