Jurnalul.ro Ştiri Educatie Proiecte de aproximativ 3 milioane de euro pentru studenții UMF ”Carol Davila”

Proiecte de aproximativ 3 milioane de euro pentru studenții UMF ”Carol Davila”

de Redacția Jurnalul    |   

Universitatea de Medicină și Farmacie „CAROL DAVILA” din București continuă seria investițiilor în sistemul său educațional, prin creșterea competențelor studenților săi, obținând recent o finanțare totală în valoare de 14.719.522,80 lei (2.943.900 euro) prin câștigarea unor proiecte importante puse în competiție în cadrul Programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, Prioritatea P07 .

Astfel, Universitatea de Medicină și Farmacie „CAROL DAVILA” din București anunță câștigarea competiției de proiecte din cadrul apelului : Promovarea dezvoltării programelor de studii terțiare de înaltă calitate, flexibilitate și corelate cu cerințele pieței muncii – STAGII STUDENȚI - Regiuni mai puțin dezvoltate, Cod Apel: PEO/71/PEO_P7/OP4/ESO4.5/PEO_A49, din cadrul Programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, Prioritatea P07 „Creșterea calității ofertei de educație si formare profesională pentru asigurarea echității sistemului si o mai bună adaptare la dinamica pieței muncii și la provocările inovării și progresului tehnologic“ prin proiectul SMIS 317207 MedFam: Abilități practice în medicina de familie pentru studenții UMFCD (locul 1 – 100 puncte, coordonat de Centrul de Transfer Tehnologic al UMFCD, cu un buget total eligibil de 4.927.210,80 lei).

În cadrul aceluiași apel de proiecte a fost câștigat și proiectul SMIS 317691 InnoPharm: Formare  inovatoare în practica farmaceutică (locul 4 - 97 puncte , coordonat de Facultatea de Farmacie a UMFCD, cu un buget total eligibil de 4.865.101,20 lei).

De asemenea, în apelul de proiecte Promovarea dezvoltării programelor de studii terțiare de înaltă calitate, flexibilitate și corelate cu cerințele pieței muncii – STAGII STUDENȚI - Regiuni dezvoltate, Cod Apel: PEO/72/PEO_P7/OP4/ESO4.5/PEO_A49, din cadrul Programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, Prioritatea P07 „Creșterea calității ofertei de educație si formare profesională pentru asigurarea echității sistemului si o mai bună adaptare la dinamica pieței muncii și la provocările inovării și progresului tehnologic“, Universitatea de Medicină și Farmacie „CAROL DAVILA” din București a ocupat locul 1 prin proiectul SMIS 317271 Competente si abilitați practice actualizate pentru studenții UMFCD din Regiunea Bucuresti-Ilfov. (locul 1 – 99 puncte, coordonat de Centrul de Transfer Tehnologic al UMFCD, cu un buget total eligibil de 4.927.210,80 lei).

 

Pentru fiecare student al Universității noastre ne dorim o plajă educațională cât mai extinsă în concordanță cu dezvoltarea continuă a medicinei de precizie, a proceselor tehnologice, a digitalizării sau a inteligenței artificiale, motiv pentru care suntem conectați permanent la oportunitățile pe care ni le oferă programele europene bazate pe fonduri nerambursabile și prin care ne propunem să punem în realitate aceste trei mari proiecte de dezvoltare personală și profesională atât pentru studenții noștri de la Facultatea de Medicină, cât și pentru cei de la Facultatea de Farmacie, motiv pentru care țin să felicit echipele UMFCD implicate în câștigarea acestor finanțăria declarat Rectorul UMF ”Carol Davila”, Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga.

 

Acesta a adăugat că rolul esențial al acestor programe speciale de învățare și perfecționare a studenților la locul de muncă prin stagii de practică realizate prin parteneriatele din cadrul noilor proiecte este acela de a facilita inserția în sistemul medical a viitorilor absolvenți, propulsându-i totodată către performanța academică”.

 

Proiectele vizează creșterea ratei de participare a studenților înscriși în Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din București (UMFCD) -Facultățile de Medicina și Farmacie, la programele de învățare la locul de muncă prin stagii de practică, realizate prin parteneriatele din cadrul proiectelor susmenționate, care să faciliteze inserția în sistemul medical a absolvenților celor două Facultăți printr-o ofertă educațională optimizată prin parteneriat social, centrată pe formarea și dezvoltarea de competențe profesionale și transversale cerute de evoluțiile către Medicine 4.0. (https://transmitter.ieee.org/what-is-medicine-4-0/ ).

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri