Jurnalul.ro Home Undă verde pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman și o parte a autostrăzii A1

Undă verde pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman și o parte a autostrăzii A1

de Redacția Jurnalul    |   

Guvernul dă undă verde pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman și Autostrăzii A1 București-Pitești.

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman și autostrada A1, Lot 2, în judeţele Giurgiu, Dâmbovița și Argeș.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii informează, legat de proiectul „Reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman”, că prin realizarea acestuia se are în vedere îmbunătățirea siguranței în zona intersecției liniilor CF cu rețeaua rutieră, o îmbunătățire semnificativă a condițiilor de transport, ce va avea un rol benefic în dezvoltarea economică a zonei, modernizarea infrastructurii feroviare și lucrărilor conexe (construcție pasaje, modernizare treceri la nivel etc.), ce au un rol important în dezvoltarea durabilă a localităților prin reducerea emisiilor poluante și reducerea timpilor de călătorie și o creștere a numărului de călători, a cantităților de mărfuri și altor bunuri transportate.

Lungimea traseului ce urmează să fie reabilitat este de 147,7 km, valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 11.091.351 mii lei, iar durata de execuție a investiției este de 36 luni.

Totodată, Guvernul a aprobat joi și indicatorii tehnico - economici aferenți obiectivului de investiții „Autostrada A1: Lot 2 km 44+000 – km 86+000, județele Giurgiu, Dâmbovița și Argeș”.

Proiectul urmărește reabilitarea și aducerea la o stare de viabilitate corespunzătoare a sectorului Autostrăzii A1 București-Pitești, Lot 2, cuprins între km 44+000 - km 86+000. Expertiza tehnică realizată relevă degradări de tip structural pe 46% din suprafața drumului, degradări de suprafață pe 56% din suprafața drumului, degradări la podețe.

Prin reabilitarea sectorului din Autostrada A1 se vor realiza creșterea gradului de siguranță a traficului, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului și sporirea duratei de exploatare.

Sectoarele expertizate tranzitează următoarele Unități Administrativ Teritoriale: județul Giurgiu (Lot 2.1) pe sectorul cuprins între km 44+000 - km 48+922, județul Dâmbovița (Lot 2.2) între km 48+922 - km 80+182 și județul Argeș (Lot 2.3) între km 80+182 - km 86+000.

Lungimea amplasamentului pe care sunt prevăzute lucrările este de 42 km, iar lățimea platformei este de 26,00 m. Valoarea totală a investiției (inclusiv T.V.A.) 1.108.955 mii lei, din care C+M (inclusiv T.V.A.) 879.634 mii lei, iar durata de execuție este de 48 de luni.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: proiecte infrastructura transport
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri