Propunerea a fost supusă votului, iar plenul a decis, cu 63 de voturi pentru, 41 împotrivă şi 43 de abţineri, ca proiectul să rămână pe ordinea de zi.
Liviu Dragnea a declarat miercuri de la tribuna Camerei Deputaţilor că nu vrea ca acest act normativ să fie adoptat prin încălcarea regulamentului.
"În ceea ce priveşte solicitările venite din partea colegilor de la PNL, nu preşedintele unui partid şi nici măcar preşedintele PSD-ului nu hotărăşte dacă un regulament al Camerei se respectă sau nu. Nu preşedintele unui partid stabileşte ce au de făcut liderii grupurilor parlamentare. Eu nu vreau ca această lege să fie adoptată prin încălcarea regulamentului. Domnul preşedinte Valeriu Zgonea va decide acum dacă regulamentul este respectat sau nu şi care sunt măsurile pe care le propune pentru ca această lege, după ce va fi votată, să nu poată să fie contestată", a precizat Dragnea.
Cât priveşte amendamentele la acest proiect de lege adoptate de Comisia juridică, deputatul PSD a spus că nu există niciun articol sau virgulă din acest act normativ care să nu dea posibilitatea "presei, de exemplu, să critice politicienii, nu există nicio prevedere".
"Nu există nicio prevedere care să interzică sau să limiteze dreptul presei de a critica oameni politici sau nepolitici, care sunt consideraţi corupţi sau în altfel. Cred că problema aici este că defăimarea, de fapt, este o excepţie în societatea noastră şi nu o regulă", a spus Dragnea.
El a adăugat că este greu de înţeles cum politicieni cu experienţă nu înţeleg că toleranţa şi buna înţelegere fac parte din contractul social.
"În ceea ce priveşte valorile liberalismului, eu cred că ele conţin şi valoarea toleranţei, a respectului libertăţii celuilalt, a dreptului la imagine şi nu înţeleg cum un partid democratic arată o asemenea îndârjire împotriva dreptului grupurilor minoritare şi vulnerabile la o imagine pozitivă şi armonie socială", a afirmat Dragnea.