Arafat a spus că statistica este realizată în funcție de datele centralizate marți, până la ora 16.30.
„Efecte în șase localități din trei județe ... au fost peste 50 de apeluri de urgență care au vizat fisuri sau elemente de construcție căzute. S-a vorbit despre o casă prăbușită, s-a infirmat. Au fost și câteva atacuri de panică... Nu avem răniți grav și sunt doi cu leziuni minore”, a explicat raed Arafat.
Cele mai mari probleme au fost în județul Gorj. La spital s-au prezentat două persoanne rănite ușor și cinci care au avut atacuri de panică. Mai multe construcții au diferite avarii și vor fi evaluate de experți.
În Dolj și Mehedinți, mai multe elemente de construcții sunt în pericol să cadă, a spus Arafat. În Calafat, de exemplu, pompierii acționează cu o autospecială la sediul Poliției de Frontieră unde s-a constatat că în urma cutremurului au căzut cărămizi din coșul de fum.
Arafat: Cutremurul a avut cinci replici
Cutremurul de 5,7 grade pe scara Richer a avut cel puțin cinci replici, a spus, marți, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat.
„După cum deja cunoașteți, astăzi la ora 15.16 s-a produs în oltenia, județul Gorj, un cutremur semnificativ de 5,7 la o adâncime de 6,3 kilometri, urmat până acum de 5 replici produse în aceeași zonă”, a spus dr. Raed Arafat, șeful DSU într-o conferință de presă.
Arafat a precizat că cel mai important e că nu avem victime și nu avem efecte grave.
Un cutremur major cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc marți în zona Oltenia, județul Gorj, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului (INFP). Acesta a fost urmat de două replici, una de 3,4 și una de 3,5.
(sursa: Mediafax)