Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Rapid Bucureşti, în faliment

Rapid Bucureşti, în faliment

de Dan Radu    |   

Tribunalul Bucureşti a decis, ieri, intrarea în faliment a clubului FC Rapid Bucureşti din cauza datoriilor acumulate. Rapid are de dat 18 milioane de lei către stat şi către foştii jucători. Decizia nu este definitivă. Administratorul clubului a anunţat că decizia nu este corectă şi că va face recurs.

Decizia Tribunalului Bucureşti, care a venit ieri-dimineaţă, este considerată o eroare de formaţia alb-vişinie. Într-un comunicat al clubului se arată că echipa şi-a respectat cu stricteţe planul de reorganizare în cursul insolvenţei şi că poate achita datoriile până în aprilie 2017, când acest plan expiră. "Hotărârea este una intermediară, ce poate fi atacată, iar avocaţii ce ne reprezintă vor înainta recursul în termenul afişat de instanţă, folosind toate armele pentru a o anula. Avem toate motivele să credem că această primă decizie a fost luată prea repede şi este o eroare în primul rând", se arată în comunicatul echipei. "Clubul are aprobat un plan de reorganizare bine pus la punct pe care l-a respectat şi putem afirma fără frică faptul că, în ceea ce priveşte acest plan, suntem cu datoriile la zi. Mai mult, FC Rapid a prezentat dovezi concrete care confirmă faptul că putem asigura bugetul necesar în anul competiţional 2016/2017, iar respectarea planului de reorganizare nu va fi afectată", se mai arată în comunicat. "Suntem ferm convinşi că Instanţa Superioară va reanaliza şi va reveni asupra deciziei luate, pronunţând la următorul termen o decizie favorabilă. Rapid Bucureşti îşi va continua activitatea fără a fi afectat de această primă decizie a instanţei", se mai arată în finalul comunicatului. Directorul Sistemului Naţional de Licenţiere al FRF, Viorel Duru, spune că, şi dacă decizia de faliment nu va fi anulată la recurs, Rapidul ar mai putea juca în Liga I. "Nu avem un caz precedent ca să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză. Procedura de faliment impune mai multe etape până la dizolvare", a spus Duru, adăugând că, până la dizolvare, contractele cu jucătorii rămân valabile. Rapid a fost deja penalizată pentru datoriile neachitate cu trei puncte, decizie care se va aplica la începutul sezonului.

Decizia de intrare în faliment a Rapidului a fost dată la solicitarea fostului jucător Ionuţ Cristian Stancu, care are de recuperat 60.000 de euro de la clubul giuleştean.

Din 18 milioane de lei datorate de Rapid Bucureşti, 10 milioane sunt datorii la ANAF. Restul sunt restanţe către foşti jucători şi antrenori. Recursul se poate face în şapte zile

 

Subiecte în articol: faliment rapid bucuresti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri