Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina va lipsi de la un celebru eveniment din Scoția din cauza „problemelor de mobilitate”

Regina va lipsi de la un celebru eveniment din Scoția din cauza „problemelor de mobilitate”

Regina Elisabeta a II-a va lipsi sâmbătă de la Braemar Gathering, popularul eveniment Highland Games la care a participat aproape în fiecare an în tumpul domniei sale. De vină sunt „problemele de mobilitate”, potrivit BBC.

Monarhul în vârstă de 96 de ani locuiește în prezent la Balmoral, în Aberdeenshire, așa cum face în fiecare vară. Prințul Charles este anunțat drept participant la Jocurile Braemar din Scoția.

La începutul acestei săptămâni s-a anunțat că regina nu va numi următorul prim-ministru la Londra. Ea va rămâne la Balmoral pentru a face acest lucru. Noul premier și Boris Johnson vor merge în Scoția, într-o ruptură de tradiție, pentru evenimentul din 6 septembrie.

În timpul domniei sale de 70 de ani, regina a avut întotdeauna o audiență cu noul premier la Palatul Buckingham.

Monarhul și-a luat tradiționala pauză de vară în Scoția, alături de familie și invitați. De obicei, ea stă la moșie din august până în octombrie.

Pe lângă problemele continue de mobilitate din ultimele luni, regina a avut COVID în luna februarie a acestui an. În ultimele șapte luni, Palatul Buckingham a confirmat prezența reginei la angajamentele publice în ziua respectivă, în funcție de starea ei de sănătate.

În acest timp, ea a lipsit de la unele ceremonii importante, inclusiv de la deschiderea oficială a Parlamentului, de la concertul Jubileului de Platină și de la Derby-ul comemorativ.

(sursa: Mediafax)

Petru Mazilu, petru.mazilu@mediafax.ro

Subiecte în articol: regina Elisabeta a II-a
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri