Jurnalul.ro Ştiri Observator Măsuri de caniculă. Restricții de circulație pentru camioane în weekend

Măsuri de caniculă. Restricții de circulație pentru camioane în weekend

de Redacția Jurnalul    |   

Canicula extremă din weekend obligă la restricții de circulație pentru camioane. Mașinile mai mari de 7,5 tone nu vor putea circula pe timpul zilei în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova.

CNAIR informează că sâmbătă și duminică, între orele 10.00 - 20.00, se vor institui restricții de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme pentru Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova.

Astfel, autovehiculele mai mari de 7,5 t nu vor putea circula în acest weekend pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, din județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș - Severin, Arad, Bihor, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați și Brăila.

Exceptate de la aceste restricții sunt transporturile de persoane, transporturile de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare, cele poștale, cele de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanți, de mărfuri sub temperatură controlată, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, de vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, de apă îmbuteliată, de produse provenite din exploatări agricole și transporturile militare implicate în exerciții multinaționale.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri