Ingrediente:
1 pui,
1 ceapă,
boia,
piper,
sare,
1 căniţă ulei,
3 foi de dafin,
250 ml smântână,
2 linguri de făină.
Ingrediente pentru găluşte:
1/2 kg făină,
1 ou,
sare,
apă,
pătrunjel verde.
Puiul se curăţă şi se taie bucăţi. Ceapa tocată se căleşte în ulei, se adaugă boia şi piper după gust. Se introduc bucăţile de carne şi se prăjesc până îşi schimbă culoarea, amestecând cu grijă. Se acoperă cu apă, se adaugă foile de dafin şi se continuă fierberea.
Când carnea este frăgezită, se adaugă un sos alb preparat din 2 linguri de făină, smântână şi 1 cană de apă.
Se lasă să mai dea câteva clocote, amestecând continuu.
Separat se prepară găluştele: se amestecă 1/2 kg făină cu 1 ou, sare şi apă, până rezultă un aluat moale, dar consistent. Se iau cu linguriţa găluşte şi se fierb în apă clocotită 10 minute, apoi se scot cu strecurătoarea şi se spală sub un jet de apă rece.
Peste galuştele fierbinţi se pun sosul, bucăţile de carne şi se ornează cu frunze de pătrunjel verde.