Pentru supa cremă de dovleac avem nevoie de următoarele ingrediente:
1,5 litri de supă de pui (stock de pui)
950 ml pure de dovleac
pătrunjel verde
o ceapă medie tocată mărunt
1/2 lingurită de cimbru verde tocat
1 căţet de usturoi pisat
120 ml de smântână fermentată
5 boabe de piper negru
În supa se pun, dovleacul, ceapa, cimbrul, usturoiul, boabele de piper şi sare, după care totul se dă în clocot şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute fără capac.
După cele 30 de minute supa se dă prin blender după care se dă din nou într-un clocot, reducem flacăra şi mai lăsăm la fiert timp de 30 de minute, tot fără capac. La sfârşit turnăm smântâna.
Supa se serveşte în boluri şi presărăm pătrunjelul verde, proaspăt tocat.
Se poate mânca împreună cu felii de baghetă franţuzească sau crutoane.