Ingrediente: 1 kg aripi de pui, 5 linguri sos de soia, 1/2 suc de la o portocală, 5 linguri miere, sare, piper, căteva picături sos tabasco, o linguriţă de: ulei de susan, una de pudră de usturoi, pudră de ghimbir, coajă de portocală
Mod de preparare:
Se condimentează aripioarele cu sare, piper, pudră de usturoi şi de ghimbir, se amestecă şi se lasă la marinat două ore. Se aşază în tava pe care a fost pus un grătar, sau doar pe o foaie de copt şi se coc la 180 de grade, 15 minute. Marinata se prepară din celelalte ingrediente şi se amestecă până când este omogenă. Se dau aripioarele prin acest sos, se lasă 10 minute, se dau iarăşi prin marinată şi se pun iar la cuptor. Se servesc cu garnitură sau salată.
Citeşte şi REŢETA ZILEI: Burritos
Șnițel de ciuperci (Rețeta lui Radu Anton Roman)