Ingrediente:
100 g ciocolata amăruie, 100 g ciocolată cu lapte, 170 g unt, o linguriță cappucino, o lingură cacao, 200 g zahăr, 1/2 linguriță sare, 3 ouă, esență vanilie, 100 g făină
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius şi puneţi hârtie de copt în tavă, după ce ați uns tava cu unt înainte. 100 g de ciocolată (50 g de ciocolată amăruie și 50 g ciocolată cu lapte) şi untul se topesc într-un bol la bain-marie, până când compoziţia capătă o textură fină. Adăugaţi o linguriţă de cappuccino şi amestecaţi până se omogenizează. Luați compoziţia de pe foc, însă păstraţi-o deasupra vasului cu apă. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi până când acesta se omogenizează. Încorporaţi ouăle pe rând şi amestecaţi bine. Adăugaţi şi ultimele ingrediente: esenţă de vanilie, sare, cacao, făină, iar la final 100 g de ciocolată tăiată bucăţele (50 g de ciocolată amăruie și 50 g ciocolată cu lapte). Continuaţi să amestecaţi până când toate ingredientele au fost încorporate și puneţi prăjitura în cuptor pentru 30-40 de minute, până când trece testul scobitorii. Aşteptaţi să se răcească şi apoi o puteţi servi după preferințe.(gustarte.ro)
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Fettuccine Alfredo
REŢETA ZILEI: Mug cake (prăjitură la cană)
Cea mai bună rețetă de negrese cu banane