Ingrediente:
125 g unt topit, 200 g biscuiţi sfărâmaţi, 300 ml smântână de gătit, 30 g zahăr pudră, 200 g ciocolată neagră topită, esenţă de vanilie, pudră de cacao (pentru decor)
Mod de preparare:
Se amestecă unul cu biscuiţii până se omogenizează pentru a forma crusta, se pune într-o formă pentru prăjituri şi se presează uşor. Se lasă la frigider 30 de minute, timp în care se prepară umplutura. Se pun smântâna pentru gătit, esenţa de vanilie şi zahărul pudră într-un bol şi se mixează. Se încorporează treptat ciocolata topită şi se amestecă bine. Se ia blatul din frigider şi se pune crema pe deasupra. Se lasă peste noapte la frigider , iar a doua zi se decorează cu pudră de cacao.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Cheescake „New York”
REŢETA ZILEI: Ciuperci umplute cu cremă de brânză
REŢETA ZILEI: Prăjitură creolă