Cannelloni cu carne şi sos bechamel
Ingrediente
13 bucăţi cannelloni
500 g carne tocată de vită
2 cepe
4 căţei de usturoi
200 g roşii pasate
150 g caşcaval
2 linguri ulei
½ linguriţă busuioc uscat
sare
piper
pătrunjel
Pentru sosul Bechamel
900 ml lapte
50 g unt
4 linguri făină
Mod de preparare
Se călește ceapa şi usturoiul tocate mărunt în uleiul încins. Se adaugă carnea care se călește până scade toată zeama și se condimentează cu sare şi piper. Se fierb canelloni în apă cu sare 4 minute și se scurg. Pentru sosul Bechamel, se topeşte untul, se adaugă făina şi laptele treptat, amestecând continuu cu un tel până capătă consistenţă. Se pun patru linguri de sos peste carne şi se omogenizează. Se umplu cannelloni cu acest amestec şi se aşează într-o tavă în care se toarnă jumătate din sosul Bechamel. Restul de sos se toarnă peste cannelloni. Deasupra se pun roşiile, busuiocul şi caşcavalul ras.
Se introduce tava în cuptor 40 de minute. Se servesc calzi. Poftă bună!