Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Cheescake cu vanilie şi portocale

REŢETA ZILEI: Cheescake cu vanilie şi portocale

Ingrediente:

Blat: 250 g biscuiţi pisaţi, 130 g unt topit

Cremă: 300 g brânză cu smântână, 600 g cremă de brânză cu smântână, 200 g smântână pentru frişcă, 200 g zahăr, 20 g gelatină, 150 g suc de portocale, 150 ml lapte, 1/2 baton de vanilie, 2 linguriţe de esenţă de portocale, şofran pentru culoare, o portocală, 2-3 linguri de fulgi de ciocolată albă

Mod de preparare:

Se amestecă biscuiţii mărunţiţi cu untul topit, până se obţine un aluat umed, apoi se aşază într-o tavă rotundă, se presează cu un pahar şi se lasă la rece până se face crema. Se mixează cremele de brânză cu zahărul până se obţine o compoziţie omogenă, se adaugă frişca bătută, apoi se împarte compoziţia în două. Într-o jumătate se pun seminţele de vanilie şi 10 g de gelatină dizolvată în lapte cald. În cealaltă se pune restul de gelatină dizolvată în sucul de portocale încălzit şi şofranul pus în prealabil în puţină apă fierbinte. Se aşază alternativ cremele peste blat şi se lasă la rece minimum 4-5 ore. Se decorează cu felii de portocale şi fulgi de ciocolată albă.

 

Încearcă şi:

Chef Paul Siserman vă recomandă “Pui Kiev”

 

REŢETA ZILEI: Aperitiv cu brânză pufoasă şi somon

 

REŢETA ZILEI: Ouă turceşti cu unt şi chilli

 

REŢETA ZILEI: Porridge de secară cu rubarbă

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri