Ingrediente:
1 kg ciuperci, 50 g făină, 200 ml ulei, 300 ml supă de legume, mărar, pătrunjel, sare, piper
Mod de preparare:
Se spală ciupercile, se taie și se pun la fiert, iar între timp se pregătește sosul. Se pune uleiul într-o cratiță și se adaugă făina, amestecând cu o lingură de lemn. Treptat, se adaugă supa de legume amestecând încontinuu, pentru ca făina să nu formeze cocoloașe (sosul trebuie să aibă o consistență cremoasă). Când sosul e gata, se scot ciupercile de la fiert și se adaugă în sos, cu sare şi piper. Ciulamaua mai trebuie lăsată la fiert aproximativ 5 minute, după care poate fi servită, cu verdeaţă pe deasupra și mămăligă sau pâine.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Ciorbă ardelenească de varză
REŢETA ZILEI: Fasole verde cu carne tocată în stil chinezesc
Rețeta perfectă de tort cu ciocolată și frișcă
REŢETA ZILEI: Tochitură moldovenească