Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Ciulama de ciuperci de post

REŢETA ZILEI: Ciulama de ciuperci de post

Ingrediente:

1 kg ciuperci, 50 g făină, 200 ml ulei, 300 ml supă de legume, mărar, pătrunjel, sare, piper

Mod de preparare:

Se spală ciupercile, se taie și se pun la fiert, iar între timp se pregătește sosul. Se pune uleiul într-o cratiță și se adaugă făina, amestecând cu o lingură de lemn. Treptat, se adaugă supa de legume amestecând încontinuu, pentru ca făina să nu formeze cocoloașe (sosul trebuie să aibă o consistență cremoasă). Când sosul e gata, se scot ciupercile de la fiert și se adaugă în sos, cu sare şi piper. Ciulamaua mai trebuie lăsată la fiert aproximativ 5 minute, după care poate fi servită, cu verdeaţă pe deasupra și mămăligă sau pâine.

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Ciorbă ardelenească de varză

 

REŢETA ZILEI: Fasole verde cu carne tocată în stil chinezesc

 

Rețeta perfectă de tort cu ciocolată și frișcă

 

REŢETA ZILEI: Tochitură moldovenească

 

REŢETA ZILEI: Supă de legume cu ravioli

Subiecte în articol: retete simple retete usoare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri