Ingrediente:
1,5 kg varză, 3 morcovi, o rădăcină de țelină, 2 cepe, 250 g roșii în bulion, 2 linguri făină, 1 lingură rasă de paprika dulce, un buchețel de cimbru proaspăt, 1/2 de legătură de pătrunjel, 1-2 foi de dafin, 200 de grame de smântână, 2 linguri de ulei, sare, piper
Opțional: 200 g afumătură, ardei gras, mărar, tarhon, oțet
Mod de preparare:
Se curăță varza de frunzele de la exterior și de cotor, se taie fideluță, morcovii și țelina se taie cubulețe, iar o ceapă se toacă mărunt (dacă folosiți afumătură, aceasta se pune la fiert în 3 litri de apă, se fierbe 20 de minute și se îndepărtează cu grijă spuma și grăsimea care se adună la suprafață). Se adaugă varza, țelina, morcovii și o ceapă întreagă în zeamă, dafinul, cimbrul. Separat se călește ceapa tocată, cu făină și paprika și se amestecă energic, apoi se pun roșiile din bulion și se adaugă câte un polonic de zeama fierbinte din oală, până când se obține un sos roșu, consistent. Se ia ceapa întreagă și se adaugă treptat sosul. Se mai lasă la fiert 10 minute, se ia de pe foc și se adaugă smântână și verdeață.
Încearcă și:
REŢETA ZILEI: Fasole verde cu carne tocată în stil chinezesc
Rețeta perfectă de tort cu ciocolată și frișcă
REŢETA ZILEI: Tochitură moldovenească
REŢETA ZILEI: Supă de legume cu ravioli
Iată cum AR TREBUI să fierbi pastele! Vei economisi foarte mult timp şi vor fi DELICIOASE
REŢETA ZILEI: Salată caldă de legume şi creveţi