Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de luni. Chifteluțe cu tarhon, în sos roșu (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de luni. Chifteluțe cu tarhon, în sos roșu (rețete românești pe gustul tău)

Și dacă nici chiftelele nu-s neaoșe, de-ale noastre, atunci unde-ai putea ca să mai cauți retete romanesti pe gustul tău? Din Ardealul gusturilor împerecheate, cu… căsătorii mixte între bucate, vine și această rețetă ce-a primit drept zestre… o legătură de tarhon. Poate vi se pare că-i joacă, dar rețeta cu pricina e treabă serioasă și-o să vă pună ceva probleme, dacă nu luați aminte la modul ei de preparare.

Chifteluțele cu tarhon, îmbăiate în sos aromat, se pregătesc astfel:

La 400 g de carne de vacă adaugi 300 g carne de porc; apoi 200 g ceapă, o franzelă (de 200 g), două legături de verdeață, patru legături de tarhon, 4 ouă, făină - o jumătate de cană, usturoi, roșii - un kilogram (să fie!), untdelemn - 150 ml, unt - o țâră, smântână - un sfert de kil sau mai bine, piper și sare.

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață

Carnea se dă prin mașina de tocat, ceapa se toacă mărunt și se călește-n ulei (doar cât să-nceapă a sticli).

Citește pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase
RETETE ROMANESTI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri