Strămoșii, oameni cu credință și cu respect pentru pâine, nu ar fi risipit niciodată „trupul Domnului” pentru a confecționa inedita veselă ce e atât de mult pe placul turiștilor de acum. Intrarea pâinii năltuțe și cu coajă groasă în rețetarul pensiunilor și al restaurantelor cu bucătărie tradițională are cel puțin o coadă de influență franțuzească - după unii, austriacă - după alții.
Dar, de unde ar fi, câtă vreme ciorba e neaoșă, pâine - la fel, asocierea dintre ele ne convine. De aceea, fără alte farafastâcuri, eu zic să trecem la rețetă!
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Ai trebuință, deci, de: fasole boabe, costiţă afumată (dacă nu-i zi de post, că dacă e și vrei să-l ții va trebui să treci iute peste acest ingredient), ceapă, ardei, ţelină, păstârnac, roşii proaspete, bulion, sare, mărar, tarhon, o pâine rotundă, coaptă în casă (cu coajă groasă).
Cum se procedează:
...........
Află pe Antena Satelor detaliile acestei retete romanesti.