Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de miercuri. Plachia de crap, ca-n Balta Brăilei (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de miercuri. Plachia de crap, ca-n Balta Brăilei (rețete românești pe gustul tău)

În miezul iernii, minunatele noastre retete romanesti vin „la pachet” cu o poveste... Odinioară, cam pe vremea când "plămânii Dunării" (lacurile şi bălţile ce "însoţeau" fluviul în drumul lui către Marea cea Mare) nu fuseseră încă secate, de la Mehedinţi până către Brăila şi Galaţi, pescarii prindeau în năvoadele lor crapi şi crăpceni, somni şi somotei, ca şi alţi peşti mai mărunţei. Bune bucate! - mai ales azi, după postul cel scurt (dar strâns) din Ajunul Bobotezei...

Și se adunau peștii ăștia, la gustos „taifas”, în ciorbe și saramuri, pe grătare și-n proțapuri, ori în plachii cu belșug de legume!

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 

Că tot am pomenit despre plachia de crap - despre care deunăzi Gabriela Berechet, doctor în ştiinţele alimentaţiei, îmi spunea că, în ciuda numelui său cu inflexiuni greceşti, este un preparat românesc autentic - să vă dau şi o reţetă de demult.

Pe lângă crap - dar să fie de Dunăre -, mai ai nevoie de ...

Citește pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase retete romanesti

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri