Nu-i nici balmoș muscelean, nici mămăligă toponită din Apuseni, nici generoasa mămăligă de Botiza, cu brânzeturi și afumătură. E un bulz năstrușnic, de gospodărie de sub munte, în tinda cea cu aromă de brad a Rarăului. E bulz de mpruntaie, a cărui rețetă v-o dezvălui și eu deîndată!
Ai trebuință de mălai, lapte dulce, miere, ulei, ficat de pasăre și pipote de pasăre, usturoi, ceapă roșie, roșii, busuioc uscat, sare, piper roșu și un pahar cu vin alb.
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață
Se pune laptele la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga mierea si sarea. Apoi se pune treptat in ploaie malaiul. Se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga ulei de masline si se amesteca incontinuu timp de zece minute. Se lasa mamaliga sa fiarba linistit, pe foc mic, timp de o ora - o ora si jumatate. Dupa aceea, se da de pe foc si se rastoarna fierbinte pe un platou. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara maruntaiele astfel:
...............
Citește pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI