Trebuință ai de carne de gâscă (piept și pulpe), cam vreun kilogram. Fasole albă, grasă, un sfert de kil și pe-ntrecute; zarzavat de supă (morcov, pătrunjel - rădăcină, păstârnac) - 200 g, ceapă - 300 g, bulion - vreo două linguri, ulei, cimbru (un firișor), sare și, de vrei, piper negru, proaspăt măcinat.
Vezi mai multe rețete AICI - Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă)
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață
Fasolea o alegi de cu seară și o pui în apă, să se umfle. Schimbi o dată apa înainte de culcare și-nc-o dată dis-de-dimineață - când oi și pui la fiert. Mai schimbi apa și cât fierbi, de vreo două-trei ori, iar ultima oară adaugi sare și rădăcinoasele, date pe răzătoare.
Citește pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI