Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI : Negresă cu ciocolată, piper roz şi sos de afine şi scorţişoară

REŢETA ZILEI : Negresă cu ciocolată, piper roz şi sos de afine şi scorţişoară

Ingrediente:

150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii)

pentru sos: 50 g zahăr brun, 2 linguriţe amidon de porumb, 200 g afine, 50-60 ml apă, 2 linguriţe suc de lămâie, 1/2 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata şi untul la bain marie. Separat, bate gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia şi pune-le peste ciocolată, împreună cu frişca. Albuşurile se bat spumă, se adaugă făina şi se toarnă în compoziţia cu ciocolată. Se coace la 180 de grade, timp de 40-45 min. Pentru sos, se combină zahărul, amidonul de porumb, adaugă afinele, apa, sucul de lămâie şi scorţişoara într-o crăticioară. Se aduc la fierbere, amestecând des, apoi dă focul mic şi mai lasă 5 minute, amestecând pentru a nu se lipi. Când sosul este gata, toarnă-l uşor peste prăjitura tăiată bucăţi şi presară pe deasupra cacao şi piper roz. (gustarte.ro)

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Salată cu cartofi dulci, fasole neagră şi avocado

 

REȚETA ZILEI: Găluște cu caise

 

REŢETA ZILEI: Tartă cu cremă de ciocolată albă și banane

 

REŢETA ZILEI: Prăjitură cu ananas

 

REŢETA ZILEI: Vulcan de ciocolată (lava cake)

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri