x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Salată cu cartofi dulci, fasole neagră şi avocado

REŢETA ZILEI: Salată cu cartofi dulci, fasole neagră şi avocado

24 Apr 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Salată cu cartofi dulci, fasole neagră şi avocado

Ingrediente:

un cartof dulce mare, o salată, o cutie de fasole neagră, un avocado, o ceapă roşie, miez de seminţe de dovleac, 2 legături pătrunjel, parmezan ras, 50 ml suc lime, ulei de măsline, sare, piper cayenne sau boia afumată

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 180-200 grade Celsius. Curăţă cartofii şi taie-i cubuleţe. Aşază-i într-o tavă, stropeşte-i cu ulei de măsline, sare şi piper cayenne sau boia afumată, picant ori dulce. Lasă cartofii să se coacă timp de maximum 40 de minute. Între timp, taie salata, pune-o într-un bol şi presară sarea peste ea, amestecând uşor. Adaugă şi cartofii, după ce s-au mai răcit, apoi fasolea neagră (dată într-o apă şi scursă bine), pătrunjelul, ceapa roşie, seminţele de dovleac şi avocado tăiat cubuleţe. Apoi amestecă ingredientele. Pentru sosul de salată, amestecă ulei de măsline (100 ml), suc de lime (50 ml), o legătură mică de pătrunjel, sare şi piper, într-un mojar. Serveşte cu parmezan ras pe deasupra.

 

Încearcă şi: 

REȚETA ZILEI: Găluște cu caise

 

REŢETA ZILEI: Tartă cu cremă de ciocolată albă și banane

 

REŢETA ZILEI: Prăjitură cu ananas

 

REŢETA ZILEI: Vulcan de ciocolată (lava cake)

 

 

×
Subiecte în articol: retete simple retete usoare retete salate