Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Ouă turceşti cu unt şi chilli

REŢETA ZILEI: Ouă turceşti cu unt şi chilli

Ingrediente:

6 ouă medii, oţet de vin alb, sucul de la o lămâie, un vârf de cuţit de piper negru, un vârf de cuţit de sare de mare, 800 g iaurt grecesc, 200 g unt nesărat, 1/2 linguriţă praf de ardei iute, 1/4 linguriţă boia, 15 g fistic tocat, o lămâie verde, 6-12 felii de pâine prăjită

Mod de preparare:

Se fierbe apă într-o cratiţă mare, se adaugă un strop de oţet, se sparg trei ouă şi se lasăsă fiarbă după gust. Se ia fiecare ou cu o spumieră, se pun pe şerveţele de hârtie şi se procedează la fel cu celelalte ouă. Se pune în iaurt coaja şi sucul de la lămâia verde, sare, piper şi se pune în mod egal în şase boluri. Se topeşte untul într-o cratiţă separată cu pudra de ardei iute şi boia şi se lasă câteva minute. Se pune câte un ou în fiecare bol, apoi se toarnă amestecul de unt cu generozitate. Se serveşte cu fistic pe deasupra, coajă de lămâie şi felii de pâine prăjită.

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Prăjitură cu cremă de nuci şi foi de napolitană

 

REŢETA ZILEI: Muşchi de vită cu sos de ciuperci

 

REŢETA ZILEI: Ruladă de pui cu ciuperci

 

REŢETA ZILEI: Pastramă de pui

Subiecte în articol: retete simple retete usoare reteta zilei
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri