x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Prăjitură cu cremă de nuci şi foi de napolitană

REŢETA ZILEI: Prăjitură cu cremă de nuci şi foi de napolitană

05 Ian 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Prăjitură cu cremă de nuci şi foi de napolitană

Ingrediente:

un pachet de foi de napolitană, 250 g unt sau margarină, 300 g biscuiţi simpli, 250 g nucă măcinată, 250 g zahăr tos, 5 linguri de cacao, 250 ml lapte, o esenţă de rom; 300 g ciocolată albă şi sirop de căpşune (pentru ornat)

Mod de preparare:

Se fierbe laptele cu zahărul până dă în clocot, se ia de pe foc şi se adaugă untul, care a fost tăiat în bucăţele, nuca măcinată şi lingurile de cacao. Se amestecă, apoi se pun biscuiţii fărămiţaţi bine şi esenţa de rom. Se omogenizează, se iau foile de napolitană, iar crema se întinde între acestea. Se glazurează prăjitura cu ciocolata albă topită şi se ornează cu sirop.

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Muşchi de vită cu sos de ciuperci

 

REŢETA ZILEI: Tiramisu

 

REŢETA ZILEI: Ruladă de pui cu ciuperci

×