Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Porridge de secară cu rubarbă

REŢETA ZILEI: Porridge de secară cu rubarbă

Ingrediente:

4 tulpini de rubarbă proaspătă, tăiate, 2 mere roşii, 2 linguriţe extract de vanilie, 220 g tărâţe de secară sau ovăz, 850 ml apă, 375 ml bere sau apă pentru varianta non-alcoolică, 5-10 prune uscate, o lingură coajă de lămâie, 450 g iaurt de vanilie, 125 g alune tocate, o linguriţă de unt nesărat

Mod de preparare:

Pentru compot, se fierbe 100 ml apă cu rubarbă, merele tăiate bucăţele şi jumătate din extractul de vanilie într-o cratiţă medie. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 7-10 minute, amestecând din când în când şi lăsaţi să se răcească. Pentru porridge, se fierb tărâţele, berea, prunele, coaja de lămâie şi extractul de vanilie în restul de apă. Se fierb la foc mic 5 minute amestecând mereu. Se serveşte cu compotul de rubarbă, o linguriţă de unt, iaurt de vanilie şi alune prăjite.

 

Încearcă și:

REŢETA ZILEI: Clătite cu cocos, rodii şi iaurt

 

REŢETA ZILEI: Spaghete cu sos de ciuperci

 

REŢETA ZILEI: Bourekas cu spanac şi feta

 

REŢETA ZILEI: Chifteluțe de somon la cuptor

 

REŢETA ZILEI: Shakshuka (specialitate nord-africană)

Subiecte în articol: porridge retete simple retete usoare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri