Ingrediente:
o salată verde, 50 g spanac, 350 g piept de pui, o legătură ridichi, 4 fire ceapă verde, o legătură leurdă
Pentru dressing: 150 g iaurt slab, suc de la o jumătate de lămâie, o linguriță miere, 2 lingurițe muștar dijon, sare, ulei de măsline
Pentru pui: 1/2 linguriță boia, o linguriță de busuioc uscat, sare, piper, ulei de măsline
Mod de preparare:
Se condimentează fâșiile de piept de pui cu sare, piper, busuioc și boia, se ung bine cu ulei de măsline și se distribuie uniform condimentele. Se pune puiul pe un grill încins și se gătește bine pe toate părțile. Între timp, se prepară salata: se spală bine frunzele și se rup în bucăți mici, ridichile se taie felii, ceapa se toacă mărunt și leurda fideluță. Pentru dressing, se amestecă muștarul cu trei linguri de ulei de măsline până când se omogenizează. Se adaugă sare, miere, suc de lămâie și iaurtul la final, apoi se amestecă bine. După ce s-a răcit, se taie puiul fideluță și se prepară salata într-un bol.
Rețete de Paști. Kugelhopf-ul Casei Bacalbașa (rețetă din 1934)
Rețete românești. Minitarte cu nuci, ca la Videle
Rețeta de ciocănele de pui mai bune ca la restaurant
Ce găteau bucureștenii acum 170 de ani
REŢETA ZILEI: Paella cu fructe de mare
Cum ştii când un ou nu mai este bun fără să îl spargi?