Ingrediente:
orez cu boboul rotund, o ceapă, un ardei roşu, un ardei verde, 2 linguri boabe de mazăre, 2 căţei de usturoi, 2-3 linguri de ulei de măsline, 20 creveţi decorticaţi, 4 midii, 10 creveţi întregi, 10 scoici rotunde de râu, 6 langoste, 10 inele de calamar, sare, piper,o linguriţă boia, şofran, lămâie
Mod de preparare:
Se pune uleiul de măsline într-o cratiţă, se călesc ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ardeii, apoi se adaugă restul ingredientelor, lăsând langostele, midiile şi 3-4 scoici să se înăbule puţin. Se adaugă un litru şi jumătate de apă, sare, piper, boia şi şofran şi se lasă la fiert 30 de minute (dacă scade apa, se mai pune puţin). Într-o tigaie sau cratiţănu prea înaltă, dar întinsă, se pune un polonic de orez pentru o persoană peste care se toarnă 4 polonice de supă şi ingredientele din ea. Se amestecă puţin şi se pune restul de fructe de mare. Se lasă la foc 25 de minute, se stinge focul şi se mai lasă 5 minute înainte de servire.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Cheescake cu vanilie şi portocale
REŢETA ZILEI: Vafe cu unt şi scorţişoară
REŢETA ZILEI: Clătitele Reginei Elisabeta
REŢETA ZILEI: Cotlet de porc umplut cu cârnaţi