x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete pentru Paști. Kugelhopf-ul Casei Bacalbașa

Rețete pentru Paști. Kugelhopf-ul Casei Bacalbașa

02 Apr 2017   •   16:57
Rețete pentru Paști. Kugelhopf-ul Casei Bacalbașa

Reteta de azi a fost menita sa va pregateasca pentru... zilele Pastilor. De notat si de tinut minte! E-un cozonac nastrusnic, pregatit de bucovinence, de-i zice kugelhopf!

Vasul in care se pregateşte kugelhopful te face sa te gandeşti fie la un turban, fie la razele soarelui. De altfel, intr-o enciclopedie din secolul al XVIII-lea «kouglof» insemna «boneta turceasca». In Ţarile de Jos, acestui... hai sa-i zicem cozonac i se mai spunea chiar «turban».

In Franţa, reţeta a fost adusa la Versailles de Regina Maria-Antoaneta.

Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de marți. Ciorbă de fasole în coajă de pâine (rețete românești pe gustul tău)
Rețeta zilei de marți. Ostropel (sau ostropăț) de miel (rețete românești pe gustul tău)

Cat despre forma in care se pregateşte - tronconica şi cu caneluri de jur imprejur, avand o gaura in mijloc - ea a ramas neschimbata din secolul al XVI-lea, insa forme asemanatoare (care permiteau o coacere uniforma) existau inca din perioada Imperiului Roman. Pentru jurnalistul Constantin Bacalbasa, autorul ”Dictaturii gastronomice”, aceasta este, simplu, prajitura casei. Cu o reteta pe masura!

Sa treci prin sita, intr-o cratiţa, 100 g de faina. Faci in mijloc o gaura, pui acolo 25 g de drojdie de bere subţiata in 150 ml de lapte calduţ, mai pui 160 g de unt, puţina sare, 3 oua intregi şi o lingura de supa plina cu zahar pisat.

Amesteca aceste lucruri cu varful degetelor, apoi impreuneaza repede cu faina. Dupa ce s-a facut bine amestecul, adauga..............

Află mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×