Ingrediente:
100 g cremă de brânză, 100 g smântână pentru gătit, 250 g fulgi de ovăz, 125 g zahăr pudră, 100 g unt, 2 ouă, 2 portocale, o linguriţă extras de vanilie, fulgi de migdale
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă fulgii de ovăz cu untul topit şi toarnă amestecul într-o tavă rotundă, apoi păstrează la rece. Stoarce portocalele şi, într-un bol, amestecă bine crema de brânză cu smântâna. Adaugă zahărul pudră şi amestecă în continuare. Adaugă ouăle pe rând şi sucul de portocale şi amestecă până ce vei obţine o compoziţie omogenă. Toarn-o în forma rotundă de copt peste blatul cu fulgi de ovăz. Se coace 50 de minute. Închide focul şi lăsă prăjitura să se odihnească timp de o oră, fără a deschide uşa cuptorului. Apoi presară pe deasupra fulgii de migdale. Tarta se ţine la rece până a doua zi. (gustarte.ro)
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Cheescake cu vanilie şi portocale
REŢETA ZILEI: Vafe cu unt şi scorţişoară
REŢETA ZILEI: Clătitele Reginei Elisabeta
REŢETA ZILEI: Cotlet de porc umplut cu cârnaţi
REŢETA ZILEI: Paella cu fructe de mare