Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Tartă cu brânză, portocale şi migdale

REŢETA ZILEI: Tartă cu brânză, portocale şi migdale

Ingrediente:

100 g cremă de brânză, 100 g smântână pentru gătit, 250 g fulgi de ovăz, 125 g zahăr pudră, 100 g unt, 2 ouă, 2 portocale, o linguriţă extras de vanilie, fulgi de migdale

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă fulgii de ovăz cu untul topit şi toarnă amestecul într-o tavă rotundă, apoi păstrează la rece. Stoarce portocalele şi, într-un bol, amestecă bine crema de brânză cu smântâna. Adaugă zahărul pudră şi amestecă în continuare. Adaugă ouăle pe rând şi sucul de portocale şi amestecă până ce vei obţine o compoziţie omogenă. Toarn-o în forma rotundă de copt peste blatul cu fulgi de ovăz. Se coace 50 de minute. Închide focul şi lăsă prăjitura să se odihnească timp de o oră, fără a deschide uşa cuptorului. Apoi presară pe deasupra fulgii de migdale. Tarta se ţine la rece până a doua zi. (gustarte.ro)

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Cheescake cu vanilie şi portocale

 

REŢETA ZILEI: Vafe cu unt şi scorţişoară

 

REŢETA ZILEI: Clătitele Reginei Elisabeta

 

REŢETA ZILEI: Cotlet de porc umplut cu cârnaţi

 

REŢETA ZILEI: Paella cu fructe de mare

 

Cum ştii când un ou nu mai este bun fără să îl spargi?

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri