Ingrediente:
280 g făină, 4 linguri zahăr, 250 ml lapte, 2 ouă, 2 linguriţe bicarbonat de sodiu, 2 linguriţe zeamă de lămâie, 2 linguri unt topit
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu zahărul în jumătate din cantitatea de lapte, apoi se adaugă făina, bicarbonatul şi restul de lapte. Se încorporează untul topit cu o spatulă şi aluatul obţinut trebuie să fie gros. Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se formează clătitele, luând aluat cu o lingură şi punându-l cu o altă lingură în tigaie. Se rumenesc clătitele pe ambele părţi timp de un minut-două, se scot şi se servesc după preferinţe: cu zahăr pudră, gem, fructe sau frişcă.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Fettuccine Alfredo
REŢETA ZILEI: Mug cake (prăjitură la cană)
Cea mai bună rețetă de negrese cu banane