Ingrediente:
2 ouă mari, 300 ml lapte, 225 g făină, 2 linguriţe praf de copt, un vârf de cuţit de sare, 260 g unt nesărat (100 g înmuiat, 150 g topit şi răcit), 3 linguri de miere lichidă, 1/2 linguriţă scorţişoară, o banană, 125 g nuci
Mod de preparare:
Se ia 100 g de unt înmuiat şi se bate împreună cu mierea şi scorţişoara într-un castron, până când devine alb şi pufos. Se sparg ouăle într-un castron şi se amestecă cu laptele. Se cerne făina, praful de copt, sarea şi se omogenizează. Se adaugă treptat 150 unt topit şi răcit şi se amestecă bine. Se topeşte restul de unt într-o tigaie pentru vafe, se unge toată tigaia, se pun vafele la foc mediu şi se lasă 6 minute, până au o culoare aurie. Se întorc şi se lasă iar 6 minute. Se mai lasă pe foc dacă vreţi să fie crocante. Se servesc cu câteva felii de banane şi nuci.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Croissante cu şuncă şi caşcaval
REŢETA ZILEI: Prăjitură cu cremă de nuci şi foi de napolitană
REŢETA ZILEI: Muşchi de vită cu sos de ciuperci