Jurnalul.ro Ştiri Observator România și Azerbaidjan semnează un memorandum vizând o investiţie pentru o facilitate de gaz natural lichefiat la Marea Neagră

România și Azerbaidjan semnează un memorandum vizând o investiţie pentru o facilitate de gaz natural lichefiat la Marea Neagră

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, semnarea unui memorandum cu reprezentanţii companiei azere SOCAR pentru o investiţie comună într-o facilitate de gaz natural lichefiat la Marea Neagră.

"În urma întâlnirii bilaterale pe care am avut-o cu preşedintele Azerbaidjanului, domnul Aliyev, am căzut de acord să analizăm împreună posibilitatea demarării unui proiect comun la Marea Neagră de gaz lichefiat. Şi, în felul acesta, astăzi, o echipă de la compania SOCAR din Azerbaidjan este prezentă în România. În această după-amiază, la Guvern, vom semna împreună un memorandum, care va sta la baza unei investiţii comune într-o facilitate de LNG la Marea Neagră", a spus Ciucă, la începutul şedinţei Guvernului.

Șeful Executivului se va întâlni miercuri după-amiază cu miniştrii Economiei şi Energiei din Azerbaidjan, Mikayil Jabbarov şi Parviz Shahbazov, la discuţii urmând să participe şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

România și Azerbaidjan semnează un memorandum

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri